20 Şubat 2008 Çarşamba

TEHLİKELİ OYUN…
ALİ BULUNMAZ

Erdoğan’ın medyaya yönelik “verdik ellerine çelik çomağı oynuyorlar” sözü cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde çok tartışılmış ve yadırganmıştı.

AKP iktidara geldiği günden beri halk, kurumlar ve medyayla oyun oynamayı sevdiğini gösterdi. Erdoğan önderliğindeki AKP, kimi zaman yıldırıyla kimi zaman da öfkeyle pek çok oyun oynadı. Şimdiki oyunun adı türban. Üstelik burada yanında “muhalefet” partilerinden MHP de var.

Doğal olarak laikliğin zedelendiğinden kaygı duyan, türbanın kamu ve ilköğretime de gireceği endişesi taşıyan binlerce kişi, Anıtkabir’e ve meydanlara koştu; “biz buradayız” dedi.

Eski meclis başkanı Bülent Arınç, Anıtkabir’de toplananlara “teneke çalıyorlar” diye karşılık verdi. Erdoğan “daha sakin” bir şekilde, Anıtkabir ve Sıhhiye Meydanı’nda toplanan duyarlı yurttaşlara, bir televizyon kanalında şu uyarıyı yaptı:

“Ben görevim gereği bu gösterileri sabırla izliyorum. Gerilim taraftarı olsam, o meydanlara 10 katını toplarım. Örgütüm buna müsaittir. İnanıyorum ki sivil toplum örgütleri, bunun karşısında toplanacak çok daha büyük kalabalıklar bulur. Ama biz hep sabır telkin ediyoruz.”

***

14 Nisan’dan bu yana düzenlenen mitinglere hangi adlar verildi?

Cumhuriyet, laiklik…

Başbakan, “bunların karşısında 10 katını toplarım” demekle ne kastediyor? Bu sözler gerilimi, kaygıları ve kuşkuları gidermeye yönelik midir?

“Ülkeyi bölünmüş gösteriyor” diye medyaya çatan Erdoğan, “meydanlarda toplananlara karşı 10 katını bulurum; ama sabrediyoruz” diyerek toplumda bölünme, ayrışma ve kaygıya kapı aralamıyor mu?

Bu, tehlikeli bir oyun…

Hiç yorum yok: